Just do it

Så enkelt og så vanskelig. Det å bare gjennomføre en oppgave når den dukker opp, i stedet for å gnage på den lenge før det gjøres. Under studier og jobb hadde jeg ikke tid til å bekymre meg over småting som burde gjøres – og det ble gjennomført når tiden strakk til.

Nå derimot, med mye lediggang og tid til å tenke, blir små oppgaver ofte store bekymringer. Dette er totalt unødvendig. Når jeg for ente kvelden på rad ikke fikk sove skrev jeg en dårlig samvittighets-liste, hvor alle småoppgavene som gnager i hodet ble skrevet ned.

Etter en koselig lunsj med svigerinna var det tid for å gjennomføre, da jeg ikke vil ha nok en kveld med søvnløshet. Etter en time var alt på listen gjort, og samvittigheten så mye lettere. Det er utrolig hvor store små oppgaver kan bli når man har god nok tid til å tenke på dem. Heretter er målet å gjennomføre det som dukker opp med en gang.

Så nå er jeg rett og slett ganske fornøyd. Koselig lunsj, ren leilighet og jeg har til og med sminket meg. Fikk også for første gang anledning til å bruke en av hattene jeg arvet etter Mumu, mormoren til samboeren.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

2 comments

  1. Ken R B says:

    Helt enig i at dette er et godt slagord for livet. Det gjelder både for små og store oppgaver. Selvfølgelig må man tenke igjennom konsekvenser på forhånd. Men man må ikke glemme å gå fra ord/tanker til handling. Det tror jeg gjør at man kan være mer effektiv til daglig, men også at man griper de mulighetene livet byr på. Og at man får positive opplevelser, som gode lunsjer. Grunder Richard Branson mener det samme gjelder om å starte forretning: http://www.inc.com/oscar-raymundo/richard-branson-young-entrepeneurs.html
    Noen ganger lykkes man – andre ganger ikke.
    Takk for nyttig påminnelse: Just do it.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *