Kommando «åå»

Jeg husker en av de første gangene i parken med vofs, hvor vi møtte en hund som kunne både neie, nyse og nikke på kommando. Eieren sa hun bevist la til kommando-ord når hunden gjorde disse tingene, og etterhvert kunne hunden gjennomføre det hun ønsket ved å bruke kommando-ordet. 

Noe liknende skjedde når Sirius en dag gikk rundt en lyktestolpe, og det var for glatt til at jeg ville gå rundt etter. Jeg stoppet og lagde en «ååhå»-lyd. Da stoppet Sirius opp, kikker seg rundt og fulgte linen tilbake. Ettersom han også fikk godbit når han kom rundt, ble dette kjapt en ny kommando. 

Så hver gang han nå surrer seg rundt et tre, en busk eller en lyktestolpe sier jeg bare «ååhå» og så stopper han for å vurdere hvordan han kan komme seg ut av knipa. Ganske så praktisk når du ikke vil gå i en sølepytt eller på isen! I tillegg blir han superstolt av seg selv hver gang har får til.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *