From Trening

Nøklevann

Nyter virkelig sola og vårvarmen, og i dag tok jeg turen opp til Nøklevann. Må bruke muligheten for å gå turer i marka før magen blir for stor, og nå var det stort sett bart. 

Vi gikk utenom grusveien, slik at Sirius kunne løpe fritt. Gjett om han koste seg! Hoppet rett ut i isvannet, klatret på stener og jaktet på en gul sommerfugl. Håper jeg får noen flere turer dit før magen blir for stor og uhåndterlig. Kjenner jeg blir mer og mer skeptisk på å gå alene i skogen, men satser på at snuppa holder seg i magen til det er nærmere termin. Det er virkelig balsam for sjelen å gå i skogen med sol og fuglekvitter! 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Tremila

Tror ikke jeg skal prøve meg på en tremil med det første, men tre mil i løpet av en uke skal jeg klare! 

Bena har vært bedre de to siste ukene, og endelig klarer jeg å gå med litt tempo. Lykke for Sirius og bra for formen. Godt å kunne gå sånn at jeg faktisk blir andpusten. Etter å ha kommet opp i 2.4 mil i løpet av forrige uke fant jeg ut at 3 mil må være et godt mål nå. I løpet av mandag og tirsdag har jeg totalt gått 9 km. 

Hadde en plan om å gå minst 6 km i dag, men det blåser. Og når det blåser blir Sirius som en liten valp igjen, og han skal ta alle bladene. Forskjellen er at han definitivt ikke er en liten valp lenger, og det er ganske slitsomt å gå tur med kraftkar som spretter overalt. Så turen ble kuttet litt, men for et deilig blåsbort-vær! facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Energipåfyll

Den sola her er bare fantastisk! 5.5 km ute i fantastisk vårvær. Vi er så heldig som bor rett i nærheten av både hundeparken, tøyenparken og botanisk hage! 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Danserens magetrening

Guro, familiens danser – viste oss for noen år siden en vanvittig tung mageøkt. Familien er relativt opptatt av trening, men akkurat denne øvelsen var det flere av oss som måtte gi tapt på. Har brukt den mange ganger etterpå, for eksempel etter å ha løpt intervall. 

Den skal gjennomføres med åtte repetisjoner per øvelse. Legg også merke til at bena er krysset på noen av øvelsene, og da skal den gjennomføres med totalt 16 repetisjon. De to siste øvelsene skal holdes statisk 8 sekunder per benstilling. 

Guro ønsker dere god trening! facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

En liten byvandring

I dag var det herlig temperatur og sol i byen. Sirius er alltid klar for tur, og ettersom formen min er ganske håpløs tenkte jeg en byvandring i nye omgivelser var perfekt for å slite ut hunden uten alt for stor anstrengelse for min del.

Vi har fire faste runder vi pleier å gå, men gikk i motsatt retning denne gangen. Det vil si ned til Carl Berner og videre i retning Grünerløkka. Det er mange flotte hus i området her, skjult bak murblokker. Det er mer stas for min del å gå tur i byen når det er noe å se på i tillegg, grå og brune 70-tallsblokker er ikke spesielt inspirerende. Derfor ble jeg gledelig overrasket når jeg fant både trehus og flotte murhus på turen.

Gikk også forbi Rodeløkkens kolonihager. Jeg er fasinert av prinsippet bak kolonihagene: stå på liste i lang tid, og til slutt få en liten hageflekk og kanskje en minihytte. For ei som er oppvokst med god plass i hagen og med skogen som nærmeste nabo virker det rart å skulle vente på en liten hageflekk. Hvorfor ikke flytte til utkanten av byen i stedet? Men, du får vel både både i pose og sekk med kolonihage – bo i byen og ha en liten hageflekk samtidig.

Turen var nok til å slite ut Sirius, og etter en times høneblund var jeg back on track også!

IMG_6692

IMG_6697

IMG_6696

IMG_6690-0

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather