From Hverdag

Bryllup og barnevakt

I helga har vi kost oss i Trysil! Vi var bedt i bryllup i tanta til Andreas, og det ville vi så klart være med på. Ettersom pappa har en leilighet i Trysilfjellet spurte vi om han og Bestemimmi ville være barnevakter slik at jeg kunne være med litt på middagen. 

O tar flaske, og jeg hadde fungert som melkeku slik at besteforeldrene hadde noen flasker med melk å gi utover kvelden. Vi tok med oss O i kirka slik at det ikke ble alt for mange timer borte, og hun sov gudsjelov under hele vielsen. Det hadde vært litt pinlig om hun begynte å hylskrike under ekteskapsinngåelsen for eksempel, men det gikk jo fint. Bruden var fantastisk vakker og vielsen var personlig og fin, så jeg er veldig glad jeg fikk være med på den. 

På forhånd hadde jeg forventet å være tilbake i leiligheten senest klokka 9, men mini koste seg masse hos Bestefar og Mimmi. Det var jo litt skummelt å dra fra henne for første gang. Mimmi sendte meg bilder på hvordan det gikk, og når både mating, soving, kos og bleieskift gikk fint slappet jeg helt av og nøt maten og kjærestetid med Andreas. Maten var god, og desserten er noe av det beste jeg har fått servert. En herlig kveld! 

Har jo lest noen artikler om at 2 måneder er litt tidlig å ha barnevakt, men når O koste seg og vi var rett i nærheten tror jeg virkelig ikke hun tar skade av det. Og besteforeldrene koste seg veldig 🙂 

I dag bestemte vi oss for å gå en tur i fjellet, selv om været var litt imot oss. Godt å komme seg ut i fjellet. Sirius har vært hos hundevakt i Trysil (tusen takk Arne! :D), men vi hentet han slik at han kunne være med på tur. Tror han satte pris på å bade i bekkene vi gikk forbi! Alt i alt en deilig helg 🙂  

    
      Edit  
    
   

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vår første ferietur som familie

Familie Hanssveen (Andreas og hans to søsken med familier) prøver å få til en ferieuke sammen hvert år. Strålende å kunne bruke tid sammen, slik at alle søskenbarna blir godt kjent med hverandre. Tidligere har vi tatt turen til varmere strøk, men i år var destinasjonen Astrid Lindgrens verden i Småland. Hit skulle vi bruke flere dager, med stopp på ulike campingplasser. Sverigeferie passet oss ypperlig, ettersom O kun er to måneder (Vææ, to måneder allerede!) 

Vi har vår egen campingvogn, som hittil kun har blitt brukt som overnattingsplass på småbruket i Brumunddal. For å gjøre den litt mer barnevennlig brukte vi noen helger i forkant på å blant annet legge strøm, sette inn avtrekksvifte og ta ut et gammelt kjøleskap og ventilasjonsanlegg. Vogna er fra 1985, så det gjorde ikke noe å pusse litt på den. Etter innspill fra en klok tante brukte vi den største plassen til seng, ettersom O ligger ved siden av meg, 

Turen ble super med mange nye opplevelser. Vi har kjørt Sverige på tvers og totalt vært innom 5 campingplasser på 8 dager. O har stort sett vært rolig og trives bra på tur. Bilen er hun ikke særlig glad i ennå, så jeg satte veldig pris på at det ikke var lenger enn to timer mellom hver campingplass. Både hun og jeg blir bra svett av kjøreturer hvor hun er våken og skriker. 

En erfaring jeg har gjort meg er at man blir ganske sliten som førstegangsforelder, selv om alt er tilrettelagt for baby. På en slik tur er mye nytt, og vi som ferskiser vurderer nok litt mer de tingene vi skal ut på enn mer erfarne foreldre. Vurderinger som «Har vi med nok og riktig klær?» «Hva gjør vi om hun skriker?» «Hun må egentlig sove og vi skal ut på tur. Går det greit å vente litt med sovingen?» «Hvor lenge er det greit å gå med tissevåt bleie?» «Hvor farlig er vinden?» og liknende småting er eksempler på ting vi har snakket om gjennom uka. Alt i alt har det gått fint, med god hjelp fra de andre i Hanssveen&CO. 

Tror nok O har kost seg på sin første ferietur 🙂 

   
    
    
    
    
    
   

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Ammetåka

Jeg har hørt mange morsomme historier om ammetåka, og visstnok er det en reell tilstand forårsaket av hormoner og lite søvn. På grunn av relativt god søvn tenkte jeg at jeg kom til å slippe unna værste tåken, men nei da. 

Det slo meg hvor ille det var når jeg var ute på tur på fredag, og holdt på å gå på rødt lys flere ganger på trafikkerte veier med O i vogn. Skumle greier, så på ferieturen i år får Andreas ansvar for kjøringen. 

Sånn ellers i hverdagen funker ikke hjernen. Legger frem flere bleier til O når hun skal skiftes på, glemmer å legge ting inn igjen til kjøleskapet og glemmer at jeg har satt ting i stekeovnen. Det folk sier til meg blir borte, lever litt i min egen verden. 

I går hadde jeg en morsom kortslutning, det synes ihvertfall Andreas. Ettersom jeg jobber med kommunikasjon og tekst synes jeg derimot det var ganske flaut. Til ferien har jeg laget en spilleliste med masse musikk vi hørte på i tenårene, deriblant P!nk. Jeg søkte derimot på Pink på Spotify, og fant lite. Vi snakket om det i bilen, hvor jeg sa: «Ååå, jeg fant sikkert ingen sanger fordi jeg skrev uten opp ned i. Lurer på hvordan man får til opp ned i på tastaturet?» Andreas sin respons var: «Ida, det kalles et utropstegn.» Velger å tenke at hjernen er midlertidig på ferie. 

Notatfunksjonen på mobilen har blitt min beste venn, både for to-dolister og notater av beskjeder. Ammetåka skal visst gå over etterhvert, og jeg må si jeg gleder meg.   

 God uke fra surrehue og tuppeliten ❤️

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Hele sju uker

Nå har vi brukt noen rolige uker på å bli kjent med Otilie, og finne ut av hverdagen som foreldre. Tiden har gått fort med besøk av familie og venner! Så koselig og sosialt. Vi har vært heldig med en baby som sover stort sett hele natten, så besøk har bare vært koselig. For O sin del prøvde vi de første ukene å kun ha besøk annenhver dag, slik at hun kunne hente seg litt inn. Jeg kunne gjerne hatt besøk hver dag for å få dekket skravlebehovet, men vi lærte fort at en overtrøtt og sliten baby er maks slitsomt, både for baby og oss.

En annen ting vi lærte fort er at det nå er en ny sjef i hus. Ting tar tid gitt! Bare det å komme seg på butikken kunne ta to timer, og noen ganger endte Andreas opp med å gå alene fordi behovet for mat meldte seg. Ettersom tiden har gått har vi blitt litt bedre kjent med sove- og spisemønster. Dette har gjort det enklere å komme seg ut og oppleve ting. Trilleturer er supert for både O og meg, trening for meg og god søvn for O. Vi har også reist en del hjem, vært på shopping og i går testet vi ut babykino.

Her kommer noen bilder av Os første syv uker:
   
Mye, mye kos og nærheten. 
  .. Både på mamma og pappa. 

  
Og mer soving. O har som babyer flest et stort behov for å ligge inntil, så vi har brukt mye tid på sofaen. Godt for både mor og barn! 

 
Det var så godt å komme i gang med trilleturer! Det tok tre uker før jeg klarte å gå lenger enn ut døra..  

 En liten sjalupromp av en hund. Vi har gitt han masse oppmerksomhet, men det blir ikke riktig bra nok så lenge det ikke skjer samtidig som O for eksempel spiser. 

 
Onkel Sander var på besøk en uke. Veldig godt med litt hjelp! Testa ut nestet til O, tror det var godkjent.. 
   
Med Sander på besøk tok vi vår første shoppingtur. På 2 timer ble der tre ammestopp og en sliten mor, men vi kom oss da avgårde. 
 
Parktur! Det var godt å kunne nyte sola.. 
   
Fine Rags og Westli, som fikk oss ut! 
 
.. Og litt kjærestekos må vi få skvist inn! 
 Vi har også vært på bachelorseremoni for Andreas, som nå har en bachelor i spillprogrammering. 
  Vi har vært på tippoldefar-besøk, som kun kaller O for tippa ❤️

  Hjemme har vi vært, her fikk O litt Tante Hanna-kos. 

  Lunsj ute med noen kollegaer var virkelig kjærkomment! 

  Familietreff har vi vært på, med søskenbarn som passer på at O har det fint.

  Endel trilleturer har det blitt, og vi har gått på oppdagelseferd i nærområdet. 

  .. Og mer kos, med en stadig større O! Pappaen sover like godt. 

  Venninnebesøk har vi hatt, så innmari koselig! 

  Behovet for nærhet gjør at det innimellom blir vanskelig å få gjort noe. Da er bæresjal helt genialt! 

  Litt onkelkos på Hamar, hvor vi har vært de to siste helgene for å pusse opp campingvogna. 

  Moffa og mormor kom på besøk! 

  

❤️

 Vi øver til ferien, og prøvde oss ute i varmen for å se hvordan det funka. 

  Fine Ane kom på besøk, og vi hadde en herlig dag med byvandring. 

  Etter at hun ble seks uker ville vi prøve flaske. Veldig fin opplevelse for både O og pappaen! 

  Vi har også vært på stranda ved Mjøsa, godt å komme seg ut når det var som varmest! 

 

.. Og sist men ikke minst, babykino! Kan absolutt anbefales. Perfekt lyd, dempet belysning og litt babyskrik er det ingen som reagerer på. 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vår 17. mai

I år har vi hatt vår første champagnefrokost i Oslo. Stort sett hvert år drar vi hjem, men i år orket jeg ikke turen i bil. Også var det jo veldig hyggelig å bli invitert til frokost her i byen!

På lørdag skulle jeg bake litt til frokosten. Jeg hadde en plan om å lage solboller uten for mye jobb, men det var tomt for vaniljekrem overalt. Andreas kjøpte inn til å lage hjemmelaget vaniljekrem etter oppskriften til «det søte liv.» Nybegynner som jeg er visste jeg ikke hvor lang tid det tok, gudsjelov at boller kan heve lenge. Ble litt krise her når jeg brukte for høy varme og alt skilte seg. Det løste seg med en liten skvett kald fløte og heftig visping. Synes solbollene ble ganske så mye bedre med hjemmelaget krem!


Champagnefrokosten var superhyggelig, med koselige mennesker, masse god mat og kaker. Jeg spiste for to og litt til. Ble ekstra babysyk når jeg fikk kose med babyen til gravidyogabuddy Cecilie, gleder meg såå til lillesnupp endelig kommer! Ettersom magen er tung og nattesøvnen ikke noe å skryte av ble det en relativt kort frokost for vår del. Det var godt å treffe puta når vi kom hjem. Litt forkortet 17. mai må være lov når man bare har igjen 12 dager til termin?

Etter en liten (ehm, 1.5 time) høneblund kom Even på besøk for litt grilling. Vi har jo grillet hver mandag i det siste, og hadde helt glemt å sjekke gassen. Gudsjelov hadde vi kjøpt inn ting som like gjerne kunne stekes i panna – for gassen var tom.

Etter middag kom broder Njål inn døra, som skal ha arbeidsuke i Oslo. Vi har midlertidlig gjort om babyrommet til et gjesterom, selv om det fortsatt har relativt rosa innredning. Koselig å ha litt selskap i uka som kommer, spesielt ettersom Andreas har siste innspurt på skolen.

Håper alle har hatt en strålende 17. mai med familie og venner! IMG_6416

Gravidbuddy og vert Cecilie, som ikke er rent så gravid lenger 🙂

IMG_6421

Bolla med alkoholfri champis!

IMG_6422

Ikke noe problem å spise for to!

IMG_6423

Festklare Josefine og Merete. Ganske så misunnerlig på Josefine som fikk bruke Sunnmørsbunaden sin. Min passet ikke – for å si det sånn.

IMG_6434

Skuffa gubbelurk som ikke fikk grille. Maten ble god lell!

IMG_6445

Even stilte opp i finstasen! Som han sa selv, det er ikke mange dager i året det er påbudt med dress bortsett fra 17. mai.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather