From Mat

Test av babyleker og småbarnsmat

Kvalitetstesting er alltid fint, og i kveld fikk vi besøk av svoger Marius med samboer Randi og lille mini på 8 måneder. Jeg fikk prøvd meg på matlaging som funker som barnemat og mini fikk sjekket at lekene som ligger klar til baby holder mål. Lekene var definitivt bra nok, spesielt når onkel Andreas lå på gulvet og lekte sammen med han.


Spennende å få se hvordan Sirius reagerer med barn på gulvet også. Synes han oppførte seg ganske så bra, selv om lekene var fristende å ta. Håper det ikke tar lang tid før vi klarer å lære han å ikke plukke opp barnelekene på gulvet. Når jeg ser hvor utslitt han er nå etter bare to timers besøk kan det hende plukkingen justerer seg ganske fort når leker på gulvet er normalen.

I dag ble det servert grønnsakssuppe (nok til åtte pers):

1 stor kålrot
1 halv (gedigen) purreløk
10 gulerøtter
10 poteter
1 squash
6 terninger med kjøttbuljong

Kutt opp grønnsakene og fordel i to store kjeler. Legg i terningene og fyll opp med vann. Kok opp og la småkoke i cirka 45 minutter. Smak til med salt og pepper. For småtasser – mos suppen med gaffel. Superenkelt og veldig godt! Serverte med rundstykker og «hjemmelaget» hvitløkssmør.


facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Hvit kaffe mocca

Jeg elsker hvit sjokolade, og når jeg skal skjemme meg bort med en kaffe ute blir det ofte hvit kaffe mocca der det er mulig å bestille.

Til bursdagen fikk jeg en melkeskummer og i skapet hadde jeg igjen noen knupper hvit sjokolade. Da ble det hvit kaffe mocca – type hjemmelaget. Jeg har desverre ingen espressomaskin, så kaffen i denne drikken er helt normal traktekaffe.

1. Ta tre (eller fler om du vil) hvite sjokoladebiter i en stor kopp som tåler micro
2. Hell cirka 1 dl melk i et decilitermål som tåler micro
3. Kjør både melk og sjokolade i microen på 800 W i cirka 1 1/2 minutt (eller til den er flytende). Kan være lurt å pause halvveis og røre i sjokoladen før du kjører igjen.
4. Bland ønsket mengde kaffe i koppen med sjokolade
5. Bruk melkeskummer i melken til du oppnår melkeskum. Har du ikke melkeskummer funker det også å helle melken opp i en presskannekaffe og skumme ved å dytte press-delen opp og ned.
6. Topp kaffen med ønsket mengde melk.
7. Nam!

IMG_6708

IMG_6709

IMG_6716

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Superenkel mangois

Mango er en av mine favorittfrukter, som jeg gjerne bruker som kveldssnacks. Jeg er derimot ikke like glad i dem når de blir rynkete og overmodne. Rynkemango var det eneste jeg hadde i fruktkurven i dag, så da ble det mangois i stedet.

Oppskrift på mangois (holder til to småspiste eller en matmoms):
1 mango
5 isbiter
1 ts vaniljesukker
Saften fra 1/2 lime

Kutt opp mangoen og ha alt i en blender. Kjør til det er en glatt masse og ha i passende skål.

Hvis du har, kan noen mint- eller sitronmelisseblader brukes som pynt.

Hadde jeg planlagt ville jeg kuttet opp mangoen og lagt den i fryseren i dag tidlig for å få mer sorbettekstur.

IMG_6596

IMG_6594

IMG_6598

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Hang over uten alkohol

Aktive helger tar seg betalt i form av en utslitt kropp, så denne uken har vært ganske så rolig med tilholdssted i sofaen. Føles litt som en skikkelig hang over uten å ha vært på byen! Sliter med å innstille hodet på at hvis jeg vil gjøre noe koselig må jeg jobbe med formen etterpå, men sånn er det de neste månedene.

For å fylle tiden har jeg sett hele sesong 1 og 2 av Orphan black. Kan absolutt anbefales! Synes ikke helt beskrivelsen på Netflix passet serien, men gav den en sjanse uansett. Vil definitivt si at dette er en serie det er lurt å se når du har tid til å følge med, da det dukker opp små detaljer underveis.

Jeg har ikke klart å sitte helt stille, så har hatt to koselige lunsjer – og en av de var en bursdagslunsj. Så hyggelig med gaver til både meg og baby! Smelta helt av de pittesmå babyskoene. Tenk at føttene hennes kommer til å være så små, og størrelsen på disse skoene er fra 3 mnd og oppover.

IMG_6482

I går begynte endelig formen å justere seg, så da ble det middag fra bunn igjen. Prøvde meg på aspargessuppe med posjerte egg. Nam! Brukte litt mer væske enn oppskriften krevde, og da ble det nok til en stor skål til meg og matmoms. Sirius snek seg fornøyd til restene av min skål i dag mens jeg var en tur på do. Klarte ikke helt å skjule sporene sine da, akkurat.

IMG_6470

IMG_6475

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Sommermat midt på vinteren

Denne uka har ukeplanen på middag gått rett vest. Med sykdom i starten av uka, og IKEA og rydde/kasteprosjekt i slutten av uken har ingen av dagene innehold den opprinnelige matplanen.

Men i dag tenkte jeg at jeg skulle holde meg til det som sto på lista, som var grillspyd med svin, okse, paprika og løk. Dette ble serverte med salat og ris.

Med en kjøttglad samboer og bror på besøk som har jobba hardt med dyngebesøk i dag ble det en mengde grillspyd. Det fungerer like godt å steke dette i ildfast form i ovnen som på grill. Neste gang skal jeg dele opp i to ildfaste former, for grillspydene i bunn ble definitivt saftigere enn de på toppen.

En liten smak av sommer midtvinters!

2015/01/img_6217.jpg

2015/01/img_6216.jpg

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather