From Gravid

«Det er helt normalt» 

Aldri har jeg hørt en setning så ofte som gjennom svangerskapet og etter fødselen. Selvfølgelig er jeg jo glad for at det ikke har vært noe feil, men her er listen over ting som er helt normalt (for noen vel å merke, det er også helt individuelt): 

  1. Stikking, nedpress og jevnlige kynnere som ikke blir borte ved bevegelse flere uker før termin. Helt normalt. Det er visstnok like normalt å ikke kjenne noe vondt før fødselen plutselig er i gang. 
  2. Vondt i bekkenet tidlig i svangerskapet. Det er også helt normalt å ikke kjenne noe før på slutten. 
  3. Lav vekstkurve etter at barnet har festet seg i bekkenet. Det er helt normalt, men du blir sendt til ekstra sjekk uansett (gudsjelov). 
  4. Å slite med ammingen etter fødsel. 
  5. At babyer sjelver på grunn av umodne nervesignaler. Vær allikevel obs på lavt blodsukker (skremte oss godt der gitt.) 
  6. At babyer stopper å puste i 10-15 sekunder før de hiver etter pusten (Andreas fikk ikke sove en hel natt før vi fikk spurt om dette.) 
  7. At babyer får kviseliknende utslett i ansiktet og på kroppen. 
  8. Å gråte for ingen grunn i en periode etter fødselen. Jeg gråt ved tanken på at babyen min skulle bli stor en gang, hun er jo så perfekt nå!
  9. At sting etter fødsel gjør mer vondt etter en uke enn dagene rett etter fødselen. (Søren.) 
  10. Å være svimmel og føle at man besvimer i flere uker etter fødsel. 

.. En unormal ting har det derimot vært, og det var fødselen i seg selv. Det er visstnok unormalt at førstegangsfødende føder så fort. 

  
Sofatjeneste med vonde sting og svimling. Tror ikke lille O har noe imot det! 🙂 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Heller en sjekk for mye

I dag har lilletøtta vært helt stille. Dette er veldig utypisk, da hun stort sett alltid gir meg noen skikkelig spark og masse bevegelser i løpet av dagen. Etter å ha kjent på en uro hele dagen ringte jeg føden, og fikk beskjed om å drikke to store glass med saft og kjenne etter.

Da det ikke kickstartet noe særlig bevegelse fikk jeg komme inn på en liten sjekk på Ullevål. Etter en halvtime med CTG viste det at frøkna har det helt strålende, med god og sterk hjertelyd. Satte så pris på å få komme inn og roe nervøsiteten. Ikke noe ålreit når ting kjennes annerledes ut. Jordmor var knallflink og tok det seriøst. Godt å få muligheten til å sjekke at alt er som det skal uten at det blir flaut når alt gudsjelov er fint.

Etter sjekken kom vi oss hjem til fredagstaco og is med karamellsaus. Det virker som baby bare har erta, for etter maten har det vært full fest i flere timer. (Og takk lov for det).

.. Da håper jeg på at neste gang vi er på Ullevål er det for å føde! Bare 14 dager igjen til termin.

Ullevål

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Sofaen – dagens bestevenn

Alltid bra å starte dagen med en natt uten søvn. Formen sank drastisk i går kveld, med masse vondt i mage, rygg og lår. Det fortsatte utover natten, og etter minimalt med søvn kombinert med kvalme og vondt har jeg ikke gjort mye annet enn å sove og ligge på sofaen i dag. Ettersom Andreas hadde en etterlengtet dag hjemme var det kjedelig å ikke klare å finne på noe. Jeg har derimot sett ferdig sesong 1 av Netflix-serien Grace and Frankie på to dager. Lun humor passer perfekt når humøret ikke er på topp.

Vi hadde en plan i dag, og det ble en dyr en – vi måtte ha bilen på EU-kontroll. Krysset fingrene for ingen feil, men nei da. Da vet jeg hva deler av feriepengene må gå til! Jeg føler meg ikke helt voksen enda (lurer på når det kommer?) men når sånne kostnader tikker inn føler jeg automatisk det følger med noen voksenpoeng.

For å bedre humøret skulle jeg lage meg noe jeg har hatt skikkelig lyst på i dag. Når jeg pynter muffins er noe av det beste jeg vet å bruke hvit sjokoladekrem. Så etter middag pisket jeg en bolle med krem og rørte inn smeltet hvit sjokolade. Det er definitivt ikke anbefalt å klemme i seg en hel bolle med sjokoladekremen alene. Blæh!

Nå er det natta og håper dagen i morgen bærer med seg en mer positiv innstilling og bedre form.


Hang i parken mens vi ventet på bilen i dag tidlig.. Bolla på tur!


Godt å starte dagen med litt frisk luft i det minste!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Å gjøre kjedelige ting sammen

Det er alltid noe som må gjøres. I dag skulle regnskapet til ASet vårt til pers, og bilagsføring er ikke spesielt gøy. Spesielt ikke å måtte sitte alene med det hele dagen. Ettersom Therese har masse skole og flere oppgaver alene fant vi ut at vi like gjerne kan jobbe litt sammen. Nå er ikke oppgavene til Therese spesielt kjedelige, men det å sitte mye alene med skole kan bli noe langdrugt.

Så etter en liten tur i parken og hjemmelaget tomatsuppe satte vi i gang. Godt å få gjennomført, spesielt ettersom regnskap alltid er noe jeg gruer meg til. Det er en av de tingene som bare må gjøres, selv om jeg er i permisjon. Tenk det – nå har den offisielle permisjonstiden min begynt! Ikke at NAV har fått med seg det, selv om alt av søknader ble levert mer enn tidsnok. Utrolig at det kan ta så lang tid å vurdere en helt standard søknad om foreldrepenger.

  
Fine Therese 🙂

Maks fire uker igjen 

I dag er vi i uke 38 av svangerskapet. Det betyr at en eller annen gang i løpet av de neste fire ukene er baby ute. Andreas hentet bilstolen i dag, gærningen bar hele greia fra butikken og hjem. Selvfølgelig kom bilstolen til Rimien lengst unna, og pakken var ikke akkurat lett. My strong man!

   
   

Magen i uke 38 🙂 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Savner å være produktiv

Dagene fyller seg opp, og tiden flyr. Likevel kjenner jeg fortsatt et stort savn etter jobb og det å føle seg produktiv. Og ikke minst det å finne gode løsninger sammen med andre. Jeg er så heldig å ha en jobb med mye samarbeid og gode samtaler. Jeg har mer enn nok å gjøre, det er bare så kjedelig å gjøre det alene uten noen å diskutere med.

Det å være sykemeldt i flere måneder før permisjonen tærer på humøret. Jeg har vent meg til å være hjemme, men noen dager kommer fortsatt den følelsen at jeg vil være nyttig for andre enn bare meg flommende. Sånn som i dag tidlig når Andreas dro for å jobbe med bacheloroppgaven, og eneste planen min var å være alene hjemme. Kombinert med et godt overskudd av hormoner rant tårene. Logisk sett skjønner jeg jo hvorfor jeg må være hjemme og ta vare på magen, hodet vil bare ikke følge med på den tanken hele tiden.

Men, jeg liker ikke å føle meg deppa. Så for å få litt ut av dagen startet jeg med en tur i sola med Sirius for å nullstille. Deretter gikk jeg en liten trilletur med nabo og nabobaby, før de kom på en kaffekopp. Perfekt å gå tur med en barnevogn å støtte seg til! Vurderte å ta med vogna vår på testtur neste gang, men det virker litt teit å gå med vogn uten baby oppi. Får heller låne søte baby-Vic for noen turer.

Alt i alt ble dagen god, med mye kos og frisk luft.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather